Wat is Cranio?

Cranio Sacraaltherapie, Uit CHINA! In een 4000 jaar oude tekst noemde ze het daar “Bringing quiet to the heart” Wonderwel is het door niet aziatische artsen (her-)ontdekt en in ontwikkeling gebracht. Dr Still is de eerste ontdekker rond 1860. Ook William G. Sutherland kreeg bekendheid. Pas in de jaren 80 ging de Amerikaan dokter Upledger op onderzoek uit, toen hij een hersenvlies tijdens de operatie niet stil kon houden. Hij ontwikkelde een complete methode en noemde deze methodiek Cranio Sacraal.

In Nederland is het ongeveer twintig jaar geleden geïntroduceerd. De regulier werkende Medici wilden er niets van weten en Cranio Sacraaltherapie is daardoor in de alternatieve hoek terecht gekomen. Vreemd, het is een fysiek systeem en hoort strikt genomen in het medische vakgebied. In andere landen zoals Amerika, Engeland, Zwitserland is het wel een reguliere behandelmethode!

De therapie bestaat uit het zachtjes bewegen van vliezen, weefsels en botten. Deze subtiele beweging zorgt voor ontspanning. Inwendige verklevingen laten los en vastzittende gewrichten versoepelen. Doorstroming komt weer op gang. Pijnklachten verdwijnen en dit gaat op een veel fundamentelere manier dan andere vaak bekendere methodes. Cranio Sacraaltherapie is dan ook geen symptoombestrijding maar een grondige verbetering die waardevol en blijvend is.

Een uitgebreide uitleg vindt u hier

loading